ОСТАННІ НОВИНИ

Відбувся Львівський етап Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом»

Львівський портал

|

В рамках відзначення 20-ї річниці Незалежності України в Жовкві відбувся Львівський етап Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом». Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

В Жовкві захід розпочався із вшанування ікони Святогірської Божої Матері у храмі Петра і Павла, де за участі донецької делегації була відправлена літургія. Після цього спільна колона вирушила від Народного дому до центральної площі міста, де відбулось вшанування Всеукраїнської рушникової доріжки єдності.
Священики різних християнських конфесій провели спільну молитву за єдність України та освятили рушникову доріжку. Крім того, захід супроводжувався виступами самодіяльних фольклорних колективів.
Надію Госовську, народну майстриню-вишивальницю, яка виготовила рушник від Жовківщини, було нагороджено Подякою від Львівської ОДА та вручено цінний подарунок.

Нагадаємо, проект стартував 29 серпня 2010 року в місті Святогірськ Донецької області. Із Свято-Успенської Лаври вирушив рушник, який подорожує обласними центрами, містами та селами, поєднуючи у собі не тільки колорит та традиції різних регіонів, а стає підтвердженням єдності українського народу. Завершиться мандрівка 24 серпня 2011 року у Києві освяченням у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі та дошиванням останнього рушника від Києва на Майдані Незалежності – у рамках святкового концерту до 20-ї річниці Незалежності України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *