ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартували найбільші цьогорічні міжнародні військові

Львівський портал

|

Сьогодні, 25 липня, на території Міжнародного центру миро творчості та безпеки стартували масштабні українсько-американські тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2011». Двотижневі навчання є найбільшим заходом міжнародного військового співробітництва у поточному році. Приймаючою стороною та організаторами є Сухопутні війська Збройних Сил України.

Як інформує прес-група навчань, офіційна церемонія відкриття навчань відбулася на плацу центрального військового містечка. Під час урочистого шикування на щогли було піднято державні прапори тринадцяти країн-учасниць, виконано державні гімни України та США.

Згодом, із урочистою промовою до учасників навчань звернулисяся керівник «Репід Трайдент – 2011» – заступник командира 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін та співкерівник з американської сторони –координатор проектів міжнародного військового співробітництва командування ЗС США у Європі пан Кевін Волк.

Разом із українськими військовими у навчаннях братимуть участь близько 1400 військовослужбовців. Найбільша група – українська. Загалом у проведенні та забезпечення «Репід Трайдент – 2011» задіяні 745 українських солдат та офіцерів з підрозділів 8 та 13 армійських корпусів Сухопутних військ ЗС України.

Серед іноземних представників найбільша група від армії США ­– 362 військовослужбовці. Другий за кількістю іноземний підрозділ – від Збройних Сил Молдови – 99 військовослужбовців. Інші держави-учасниці представлені менш чисельно. Зокрема, від Збройних Сил Великої Британії братимуть участь 80 військових, від ЗС Сербії – 47, від ЗС Польщі – 35, від ЗС Канади – 34, ЗС Білорусі – 20. Ці невеликі, але мобільні та добре підготовлені підрозділи братимуть участь у практичному проведенні багатонаціональної аеромобільної операції.

А 9 військовослужбовців від ЗС Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Словенії працюватимуть у створеному в рамках проведення навчань штабі багатонаціональної миротворчої бригади.

Напередодні офіційної церемонії відкриття, у неділю 24 липня, із учасниками навчань були проведення заняття із дотримання заходів безпеки. Також, іноземні військовослужбовці, які залучатимуться до проведення практичної фази, ознайомились зі зразками українського озброєння, військової техніки та піротехнічних імітаційних засобів, із якими вони матимуть справу упродовж навчань. Загалом, під час проведення навчань використовуватиметься близько 700 одиниць стрілецької зброї та понад 150 військових автомобілів та бойових машин.

Тематика навчань «Репід Трайдент – 2011» стосується виконання миротворчих завдань багатонаціональним підрозділом в операції з примушення до миру. Умовно, навчання будуть розділені на два етапи – підготовчий та практичний. Під час першого тижня, багатонаціональний військовий контингент здійснюватиме парашутні стрибки з літаків Іл-76 та С-130 «Геркулес» та займатиметься на завчасно підготовлених навчальних ділянках полігону. Зокрема, відпрацьовуватимуть дії під час охорони особливо важливих об’єктів, організацію контрольно-перепускних пунктів, пошук та знищення незаконних озброєних формувань, розмінування місцевості тощо.

А з першого серпня, особовий склад учасників навчань приступить до виконання відпрацьованих елементів у руслі тактичного багатонаціонального навчання з десантуванням.

За легендою, багатонаціональний підрозділ наводитиме лад в умовній слабо розвинутій країні, де виник конфлікт на етнічному ґрунті, із подальшою його ескалацією у збройне протистояння.

Військовослужбовці багатонаціонального аеромобільного підрозділу мають здійснити парашутне десантування, взяти визначену територію під контроль та ліквідувати незаконні озброєні формування, роль яких виконуватиме спеціально підготовлений підрозділ. Згодом, військовослужбовці мають виконати ряд завдань миротворчої та гуманітарної скерованості.

Основними завданнями, які ми плануємо виконати упродовж навчань є підготовка офіцерів штабів, особового складу українських підрозділів до виконання спільних дій з представниками армій інших країн світу під час багатонаціональних операцій під проводом ООН, ЄС, НАТО та інших міжнародних організацій. Ми очікуємо, що наші військовослужбовці отримають нові знання в організації та всебічному забезпеченні миротворчих дій, безперервному управлінні підрозділами, підтримкою взаємодії із підрозділами багатонаціональних сил. До того ж, доброю нагодою для удосконалення навичок українських десантників є практичне виконання стрибків з літаків військово-транспортної авіації Іл-76, С-130, вертольотів Мі-8” – повідомив керівник навчань «Репід Трайдент – 2011» генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *