ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ знову хоче підвищити штарфи за порушення ПДР

Львівський портал

|

Державтоінспекція (ДАІ) розробила законопроект, що припускає посилення відповідальності водіїв за порушення правил руху і зупинки на смугах, призначених для маршрутних транспортних засобів.

Документ розроблено у рамках підготовки інфраструктури міст, які прийматимуть матчі Євро-2012. Законопроектом пропонується удвічі збільшити штраф за ненадання переваги в русі громадському транспорту. Нині розмір цього штрафу складає 15-20 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (255-340 гривень), пише Комерсант-Україна.

Документ також припускає введення нового штрафу – за порушення правил руху і зупинки на спеціальних смугах для маршрутних транспортних засобів – у розмірі 30-40 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 гривень). У ДАІ вважають, що такі заходи зміцнять дисципліну учасників дорожнього руху, покращать роботу громадського транспорту і знизять кількість заторів на вулицях міст.

За словами колишнього начальника центру безпеки руху ДАІ Василя Зайченка, аналогічні штрафи поширені в європейських країнах.

“Розміри цього штрафу різні, але скрізь вони значно перевищують штрафи за звичайне порушення правил парковки”. За прогнозами пана Зайченко, смуги для громадського транспорту будуть повністю розмічені до початку Євро-2012 на вулицях Києва, Харкова, Донецька і Львова. “Вони вводитимуться на вулицях із жвавим рухом з проїжджою частиною шириною не менше шести смуг”.

Нагадаємо, з 18 листопада 2008 року суми штрафів за порушення ПДР були підвищені у 10 разів. Тоді лише за перший день дії нових покарань ДАІшники зібрали з порушників понад мільйон гривень.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *