ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Зеленій з обох боків облаштують велодоріжки

Львівський портал

|

На в’їзді у місто по вулиці Зеленій і до вулиці Сихівської триває ремонт дороги. Особливістю цієї дороги стануть велодоріжки, які вперше в місті облаштують по обидві сторони вулиці шириною по 1,5 метри. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий.

На вул. Зеленій триває перший етап робіт – на ділянці від межі міста до вул. Сихівської. Д

Зараз тут влаштовують асфальтне покриття на проїзній частині. Закінчити роботи з асфальтування проїзної частини цієї ділянки планують закінчити до кінця наступного тижня. Другий етап робіт – реконструкцію вул. Зелена продовжать до вул. Пасічної.

«Особливість – по всій цій дорозі будуть велодоріжки по півтора метри від дороги зліва і справа. Розмітка матиме інший колір. Якщо водії буду заїжджати на велодоріжку, їх будуть штрафувати. Цього року буде 69 км велодоріжок у Львові. Львів буде першим українським містом, де є нормальна інфраструктура для людей, які їздять на роверах. Ми розглядаємо велосипед як транспорт, а не розвагу», – розповів міський голова.

Довжина ділянки до вул. Пасічної становить 3 км. Кошторисна вартість робіт – 55 млн грн. Проте, начальник управління капітального будівництва ЛМР Ігор Фалюта зазначив, що вартість робіт переглянуть в сторону збільшення. За його словами, роботи на даній ділянці дороги виявились більш складнішими через слабкі грунти.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *