ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 40% українців вважають Сталіна великим вождем

Львівський портал

|

36% відсотків українців вважають колишнього лідера СРСР Йосипа Сталіна великим вождем. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Як повідомляється, 34% респондентів не згодні з такою характеристикою Сталіна. Не визначилися зі своїм ставленням до колишнього радянського лідера 17% українців.
Дослідники також відзначають, що незгода з тим, що Сталін був великим вождем, переважає серед людей з середньою освітою, з середньою спеціальною освітою і серед людей з вищою освітою.
При цьому, зазначають соціологи, схильні вважати Сталіна великим вождем люди з неповною середньою освітою і нижче – 43% згодних проти 25% незгодних.

Незгода з тим, що Сталін був великим вождем, переважає серед людей у ​​віці 30-44 років. Серед молоді (18-29 років) і людей у ​​віці 45-59 років частки тих, хто вважає Сталіна великим вождем, і тих, хто з цим не згоден, практично рівні.
Опитування проводилося в період з 10-20 червня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв`ю в 24-х областях України і АР Крим. Обсяг вибіркової сукупності склав 2040 осіб.

 ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *