ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині до місцевих бюджетів недобрали майже 162 млн грн

Львівський портал

|

За перше півріччя до бюджеті Львівської області надійшло майже на 1623 млн гривень менше від планованих показників. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, про це йшлося під час розширеного засідання колегії головного фінансового управління Львівської облдержадміністрації.
За січень-червень 2011 р. надходження податків і неподаткових платежів до загального фонду місцевих бюджетів збільшилися порівняно з відповідним періодом минулого року на 148,9 млн. грн. або 11,6%. Однак цьогорічний шестимісячний план виконано лише на 89,9%, тобто недоотримано 161,8 млн. грн. Більше ніж половину з них (85,5 млн.грн.) недоотримано бюджетом Львова, де план надходжень платежів за 6 місяців виконано на 87,1%.
Окрім Львова станом  на 1 липня 2011 р. не забезпечено виконання завдань з мобілізації платежів до загального фонду бюджетів 18 районів і міст обласного значення.
Під час колегії було відзначено, що на місцевому рівні недостатньо проводиться робота із забезпечення більш повного використання можливостей збільшення доходів бюджету.
Ув обсязі платежів до загального фонду місцевих бюджетів цього року надходження податку з доходів фізичних осіб складають майже 82%, а виконання піврічного плану його надходження становить лише 88,8%. Водночас у заборгованості з виплати заробітної плати на 1 липня загалом у області залишилося недоодержаного місцевими бюджетами цього податку майже 8 млн .грн., з яких 4,5 млн. грн. у м.Львові, а 48,3 млн. грн. – у недоїмці. При цьому увесь борг з платежів до місцевих бюджетів протягом півріччя зріс в 1,8 раза і на 1 липня досяг 92,8 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *