ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери з Нідерландів проінспектували львівський євростадіон

Львівський портал

|

Волонтери доброчинної організації «Тімея» (Нідерланди) і група підлітків дитячого будинку «Добрий Самаритянин» з села Велика Добронь (Закарпатська обл.) ознайомилися 21 липня з будівництвом львівського стадіону. Про це повідомили в Нацагентстві Євро (Укрєвроінфрапроект).

«Щороку ми організовуємо тиждень екскурсій для цих дітей. У їхньому віці саме настав час пізнати глибше світ, розширити свій світогляд і цього літа ми обрали місто Львів», – розповідає волонтерка, досвідчена вчителька Анна-Маргарет Гауг. 

На думку М.Маргарет, Львів є прекрасним містом для дітей, які все своє життя прожили в невеличкому селищі, де мешкає трохи більше аніж 5 000 людей. «Ці діти ніколи не бачили цікавих історичних міст, «макдональдсів» і великих розважальних центрів; вони все своє свідоме життя прожили у дитбудинку без батьківської опіки і ласки», – каже М. Гауг.

Зважаючи на те, що Львів є одним з чотирьох міст України, яке прийматиме футбольні матчі «Євро-2012» делегація вирішила завітати і на будівництво львівської арени. Волонтери разом з мешканцями «Доброго Самаритянина» здійснили прогулянку на променаді, оглянули футбольне поле, побачили, де розташовані корпоративні ложі і заклади громадського харчування.

«Це вражаюче, я не сподівалася побачити настільки величезну арену. Цікава конструкція, стильний дизайн. Львову завжди було чим пишатися, тепер буде ще більше», – додала Маргарет Гауг.

Зважаючи на достатньо юний вік, в учасників заходу виникло безліч дорослих запитань. Розпитували і про кількість глядацьких місць на стадіоні, і про футбольне поле, і про залучену робочу силу на об’єкті.  «Львів і стадіон, який ви будуєте є унікальним і цікавим для наших вихованців, тому не дивно, що у них виникло стільки запитань», – з посмішкою на устах зазначила волонтер дитбудинку «Добрий Самаритянин» Аніта Фрай. Наостанок гості зробили кілька світлин на фоні євроарени і побажали успіху українській збірній під час матчів чемпіонату 2012 року.

Інформаційний центр «Україна-2012»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *