ОСТАННІ НОВИНИ

За новою транспортною схемою на Сихові буде запроваджено 20 маршрутів

Львівський портал

|

Нова транспортна мережа міста передбачає серйозні зміни концепції руху громадського транспорту. Зокрема, район Сихова сполучатимуть 20 маршрутів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Нагадаємо, французька консалтингова компанія Louis Berger займалась проектом розвитку громадського транспорту у місті Львові. Проект реалізувався завдяки гранту Європейського банку реконструкції та розвитку. Завдяки фахівцям НКУ «Львівська політехніка» було проаналізовано існуючу схему руху громадського транспорту, а також опрацьовано нову мережу громадського транспорту у місті.

«Однією з головних  цілей нашого проекту було визначити те, яким чином кожен вид   громадського транспорту може внести найоптимальніший внесок у загальну транспортну мережу. Тут важливо розглянути кожен окремий вид  транспорту і те, як він може найкращим способом задовольнити транспортні вимоги і потреби міста», – повідомив керівник проекту Louis Berger  Девід Джерретт.

Основні зміни, які принесе нова транспортна мережу у загальну концепцію руху громадського транспорту у місті – запровадження 6 радіальних маршрутів, які курсуватимуть з  периферійних районів міста до центру та 40 хордових маршрутів, які зможуть довести пасажира з одного периферійного району в інший, не заходячи в центр міста. А також надання переваги електротранспорту. Мережі електротранспорту залишились без змін.

«Звичайно, при розробці маршрутної мережі ми врахували досяжність до соціально значимих об’єктів – це приміський та головний вокзали, 20 маршрутів громадського транспорту сполучають майже всю територію нашого міста з цими об’єктами. Також велике значення надавалося лікарням: лікарня Швидкої допомоги, Обласна лікарня, також було проаналізовано покриття спальних районів. Спальний район Сихів нараховує приблизно 200  тисяч населення. Відповідно до нової мережі, з Сихова прокладено 20 маршрутів громадського транспорту, які сполучають район з усією територією міста. Спальний район Щурата-Мазепи нараховує  16 маршрутів громадського транспорту. Рясне –  8 маршрутів громадського транспорту, Винники –  3 маршрути громадського транспорту. Проаналізована пішохідна досяжність до маршрутів громадського транспорту, до радіальних маршрутів 300 метрова досяжність, 300 метрів досяжність пішохідна до хордових  маршрутів і до системи в цілому», – наголосив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *