ОСТАННІ НОВИНИ

За перше півріччя у Львові замінили понад 7 км водопроводів

Львівський портал

|

Для забезпечення цілодобового та безаварійного водопостачання міста комунальне підприємство «Львівводоканал» продовжує реконструкцію водопровідних мереж. За перше півріччя 2011 року за власні кошти підприємства було замінено 7,2 км водогонів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Зокрема, перекладені аварійні ділянки водопроводів на вул. Староєврейська, Севери, пл. Яворського, Вернадського, Коломийська, Червоної Калини, Хуторівка, Сихівська, Очаківська, Лінкольна, Чигиринська, Сагайдачного, Некрасова, Гашека. Зараз роботи тривають на вул. Вахнянина, Барвінських, Городоцькій.

«Завдяки плановій заміні аварійних водогонів у місті значно скоротилася кількість та тривалість витоків води. Якщо ще кілька років тому у диспетчерській службі водоканалу фіксували щоденно понад 60 витоків води, то зараз 13-15. Впровадження цілодобового водопостачання дозволило стабілізувати тиск води у системі. Відтак, зменшилась кількість поривів мереж через гідроудари при періодичному вмиканні та відмиканні насосів. Фактично через витоки ми втрачаємо лише 7-9% води. Решта втрат у мережах спричинена безобліковим використанням та крадіжками», – зазначив в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.

Довідка

Залежно від рівня фінансування, «Львівводоканал» щорічно виконує заміну від 20 до 40 км аварійних водогонів. До прикладу у 2008 році замінено 21 км мереж, у 2009 році – 40 км, у 2010 році – 22 км водопроводів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *