ОСТАННІ НОВИНИ

Закінчено ремонт траси Київ-Чоп на відрізку від Бродів до Львова

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів України схвалив звіт за результатами реалізації спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку Другого Проекту «Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп». Відповідне розпорядження уряду за поданням віце-прем’єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова затверджено учора, 20 липня. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Завдяки кредиту ЄБРР, наданому у 2006-2008 роках, відремонтовано дорогу від Бродів до Львова завдовжки 180,5 км. Відтак, здійснено ремонт автомобільної дороги Київ – Чоп на ділянках, що співпадають із міжнародними транспортними коридорами № 5 (Трієст – Будапешт (Братислава) – Львів) на ділянці Львів – Стрий та № 3 (Берлін – Вроцлав – Краків – Львів – Київ) на ділянці Броди – Львів.

«Дорога Київ-Чоп через Житомир буде в дуже хорошому стані вже до футбольного чемпіонату Євро-2012», – зазначив Б. Колесніков.

За його словами, вже за 10 років Україна отримає близько шести сучасних автомобільних доріг, тоді як за оцінкою УЄФА на їх будівництво необхідно 30 років.

Нагадаємо, 28 лютого 2005 року між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку було підписано кредитну Угоду (ратифіковано Верховною Радою України 18 травня 2005 року).

За результатами аудиту ЄБРР щодо виконаних ремонтних робіт складено остаточний звіт, схвалення якого і є завершальним етапом із виконання Другого Проекту «Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп» (відповідно до постанови КМУ № 1027 від 26.11.2008).

Загальна вартість реалізованого проекту склала 138 млн. євро: 100 млн. євро – кредит, 38 млн. євро – з Державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *