ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львова та області закликають здавати зброю і вибухівку

Львівський портал

|

Незважаючи на те, що місячник добровільної здачі зброї проходив на Львівщині у березні, зараз є можливість ще раз добровільно здати зброю та вибухові матеріали, аби уникнути кримінальної відповідальності. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Нагадаємо, що під час останнього місячника добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ здано 194 одиниці вогнепальної зброї, а саме: сім одиниць нарізної зброї армійських зразків, три одиниці мисливської нарізної зброї, 155 одиниць мисливської гладкоствольної, чотири одиниці пневматичної зброї, 25 од. вогнепальної зброї, 6, 1 кг. вибухової речовини. Також здано 164 газових пістолети і револьвери , шість спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 656 шт. боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї, вісім артилерійських снарядів.

Після проведення роз’яснювальної роботи десять громадян уникли кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної, холодної зброї і боєприпасів.

Згідно з ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої – звільняються від кримінальної відповідальності.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *