ОСТАННІ НОВИНИ

«Свободівці» Коваліви винні у подіях 9 травня – рішення суду

Львівський портал

|

Галицький районний суд міста Львова визнав «свободівців» Михайла та Володимира Ковалівих винними у скоєнні злочину і засудив Михайла Коваліва до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік, а Володимира до 1 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік. Їх звільнили у залі суду. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Як зазначив адвокат засуджених Руслан Валько, він подаватиме апеляцію на рішення суду, оскільки вважає братів невинними і просив у суді їх виправдати. Адвокати мають право в 15-денний термін подати апеляцію.

Молодшого з братів – Михайла Коваліва засудили за статтею 293 Кримінального кодексу України за “організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях”, а також за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України – “умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків”. Володимира Коваліва визнали винним у скоєнні злочину за статтею 345, ч. 2.

Ковалівих звільнили після виголошення вироку. Їх зустріли дружини, родичі і побратими, які весь цей час пікетували приміщення суду. Михайло і Володимир привіталися: “Слава Україні!”, а пікетувальники тричі відповіли “Героям слава!” Коваліви подякували усім, хто їх підтримував, і поїхали додому. В неволі їх утримували понад два місяці.

Нагадаємо, 15 травня 2011 року міліція затримала і силоміць доправила до Львівського міського управління міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” – братів Михайла та Володимира Ковалівих. Як пояснили затриманим, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Згодом щодо депутатів Ковалівих порушили кримінальну справу за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України – “умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків”. Ця стаття передбачає покарання обмеженням волі або позбавленням волі на термін до 5 років.

18 травня 2011 року Личаківський районний суд Львова постановив застосувати щодо братів Михайла та Володимира Ковалівих як запобіжний захід утримання під вартою у львівському слідчому ізоляторі №19.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *