ОСТАННІ НОВИНИ

Російський газ для України подорожчав ще на 57 доларів

Львівський портал

|

Ціна імпортованого в Україну російського природного газу в третьому кварталі зросте на 19,2% – з 297 доларів до 354 доларів за тисячу кубометрів, заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

Водночас, він зазначив, що ця цифра є розрахунковою ціною, а остаточна залежить від якості та калорійності природного газу.

Він також не виключив, що в ході візиту президента РФ Дмитра Мєдвєдєва в Україну 30-31 липня сторони будуть також обговорювати газові питання.

Як повідомлялося, при перегляді граничних цін на природний газ для промислових споживачів з третього кварталу Національна комісія регулювання електроенергетики в кінці червня взяла за основу прогноз НАК “Нафтогаз України” за ціною імпортного природного газу в розмірі 355-357 доларів за тисячу кубометрів. У четвертому кварталі поточного року ціна складе 400 дол. за тисячу “кубів”.

У січні 2011 року держхолдинг імпортував газ на суму 1,4 млрд. доларів, у лютому – 1,6 млрд. доларів, у березні – 1,25 млрд. доларів, у квітні – 948 млн. доларів, у травні – 950 млн. доларів, у червні – 860 млн. доларів.

Ціна природного газу в другому кварталі 2011 року становила близько 297 доларів за тисячу кубометрів.

Варто відзначити, що навіть для розрахунків з російським “Газпромом” за поставлений у липні природний газ, національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” має намір залучити кредит у Державного експортно-імпортного банку.

Розмір кредиту не вказується ні в документації, ні в самому оголошенні про проведення тендера з процедурою закупівлі в одного учасника від 14 липня.

При цьому запропонована “Укрексімбанком” вартість кредиту становить 120 675,013 тис. гривень.

Враховуючи середні ставки кредитування держбанками, розмір кредиту, що залучається “Нафтогазом”, становить близько 1 млрд гривень.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *