ОСТАННІ НОВИНИ

У містах аптечні кіоски ліквідують, а по селах залишать

Львівський портал

|

На сьогодні в Україні працює близько 3 тисяч аптечних кіосків, 600 із яких знаходиться в сільській місцевості. До кінця року з міських вулиць ці кіоски зникнуть. Про це, як передає кореспондент «Коментарів» повідомив голова Держслужби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

«Ми – єдина країна, яка має аптечні кіоски як місце для реалізації лікарських препаратів. Вони з´явилися в 90-х роках з метою вирішення фізичної доступності до ліків, бо аптек у той час було дуже мало, – каже Соловйов. – Зараз у містах аптек цілком достатньо, тому така форма реалізації застаріла». Оскільки в аптечних кіосках перелік реалізованих ліків обмежений, існування їх у містах недоцільне. Крім того, зазначає глава Держслужби, саме в аптечних кіосках найчастіше реалізуються фальсифіковані препарати. «Аптека – це як банк. Ти заходиш у неї і ти повинен їй довіряти. Тому ми величезну увагу приділяємо професіоналізму персоналу та умов, в яких реалізуються ліки», – каже Соловйов.

Однак припис про ліквідацію аптечних кіосків не торкнеться сільській місцевості, де аптечні кіоски досі залишаються зручним місцем для купівлі ліків. Більше того, зазначає Соловйов, навіть планується знизити вимоги для аптек, які працюють у селах. У першу чергу, зміни торкнуться нормативів щодо площі, оскільки в сільській місцевості досить складно знайти належне для аптеки приміщення.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *