ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні різко подорожчали масло і сир

Львівський портал

|

Ціни на вершкове масло і твердий сир за місяць істотно виросли. Головна причина – подорожчання молочної сировини внаслідок скорочення його пропозиції.

За даними директора консалтингового агентства “ІнфАгро” Василя Винтоняка, за місяць оптові ціни на солодковершкове масло селянське (72,5% жирності) зросли приблизно на 10%, з 40 грн/кг до 44-45 грн/кг Ситуація по твердих сирах аналогічна: якщо на початку червня сири продавали по 44-46 грн/кг, то сьогодні – на рівні 47-50 грн/кг, пише ЛігаБізнесІнформ.

Підвищення ціни як на масло, так і на сири сталося внаслідок істотного дорожчання молочної сировини, говорить експерт. Оператори ринку стверджують, що темпи зниження обсягів виробництва молока в країні набагато істотніші, ніж показує офіційна статистика.

Додатковим чинником, що провокує зростання цін на сире молоко цього року, стала, за його словами, відсутність держдотацій, які переробники минулого року закладали в закупівельні ціни для виробників.

Нагадаємо, за тиждень на ринках України також відчутно подорожчало м`ясо. Так, свинячі ребра додали в ціні 6 гривень. Причому експерти впевнені, що назад ціна вже не повернеться.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *