ОСТАННІ НОВИНИ

Число автобусних маршрутів у Львові скоротять з 78 до 46

Львівський портал

|

Відповідно до нової транспортної мережі, загальна кількість автобусних маршрутів у Львові буде скорочена з 78 до 46, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Унаслідок зменшення кількості маршрутів буде підвищено експлуатаційну швидкість, а отже зменшено час перевезення.   

У місті курсуватиме 6 радіальних та 40 хордових маршрутів. Перші з’єднуватимуть периферійні райони з центральною частиною міста, а другі – курсуватимуть між районами, оминаючи центр міста.     

«Зараз пасажири фактично сплачують не за поїздку у транспорті, а за перебування у автобусі, адже в години пік громадський транспорт рухається зі швидкістю 2 км/год», – зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

При розробці маршрутів враховано можливість доступу до соціальних об’єктів – приміський та центральний вокзали, основні лікарні, адміністративні споруди тощо. Також оцінено транспортне сполучення спальних районів відповідно до кількості мешканців, які в них проживають.

«Наприклад, Сихів обслуговуватимуть 20 маршрутів, район вул. Щурата – 16 маршрутів, Рясне – 8 маршрутів, Винники – 3 маршрути. Але зменшення кількості маршрутів означає збільшення кількості транспортних засобів, відповідно буде менший інтервал руху», – наголосив Микола Жук.

Невід’ємну частину нової транспортної схеми міста складає заборона в’їзду міжміських автобусів у центральну частину міста.

«На сьогоднішній день, близько 350 міжміських маршрутів змушені проходити через центр міста, щоб доїхати до автостанції.  Нова транспортна схема передбачає 6 автостанцій в 6 периферійних районах міста, які обслуговуватимуть міжміські маршрути відповідних напрямків», – зазначив Андрій Білоус.  

Для кращого розуміння принципів нової транспортної схеми та для зручності пасажирів здійснено кольорове зонування міста. Кожному транспортному району присвоєно окремий колір, відповідно до цієї концепції будуть оформлені таблички на автобусах та знаки на зупинках.

Нову маршрутну мережу громадського транспорту міста розробила компанія «Луїс Бергер» разом з фахівцями кафедри транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Нову транспортну схему міста впроваджуватимуть поетапно протягом осені цього року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *