ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні львів’яни висловлять солідарність з білоруським народом

Львівський портал

|

Сьогодні, 20 липня, з 21:30 у Львові біля Оперного театру громадські активісти висловлять солідарність з білоруським народом. Зокрема, на великому екрані транслюватимуть нарізку з відео з останніх подій у Білорусії. Перехожим також роздаватимуть листівки з поясненням ситуації, що склалася в Білорусії та можливості такого ж сценарію в Україні. Про це повідомляє прес-служба громадянський рух «Відсіч».

Нагадаємо, кожної середи білоруси виходять на мовчазні акції протесту проти режиму Лукашенка – просто плескають в долоні. Міліція та люди в цивільному хапають людей прямо на вулицях та кидають в заґратовані кузови машин. За останній місяць «за мовчання» та оплески було заарештовано біля 2 тис. людей. Серед засуджених до адміністративного покарання є однорукий (засуджений за оплески) та глухонімий (засуджений за антипрезидентські вигуки). Є батьки, які гуляли на вулиці з маленькими дітьми (батьків з дітьми на руках брутально тягли до спецмашин). Аби люди не могли збиратись, білоруським провайдерам наказують блокувати соціальні мережі.

Виходячи на ці мирні акції білоруси ризикують власною свободою і життям, протистоять величезній репресивній машині. Вони потребують підтримки, їм важливо знати, що світ знає про їх боротьбу і сваволю білоруської влади, їм важлива підтримка.

В Україні поки що такого ще немає. Ми ще можемо виходити на протести й висловлювати своє незадоволення. Тому ця акція активної української громадськості – це не лише солідарність з білорусами, які прагнуть не бути рабами, але й привід сказати українцям, що нас чекає те саме, якщо українці вже зараз активно не відстоюватимуть свої права і свободи.

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *