ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулося засідання Ради з питань конкурентоспроможності міста

Львівський портал

|

Сьогодні, 19 липня, у приміщенні Львівської міської ради відбулося засідання Ради з питань конкурентоспроможності, інформує прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, 7 травня 2010 року Львівська міська рада прийняла «Стратегію конкурентоспроможності міста Львова» як офіційний план розвитку міста. Саме тоді було визначено головні напрямки розвитку серед 15 кластерів, які досліджено у Львові.

Для ефективного впровадження та роботи Стратегії 4 рази в рік засідає Рада з питань конкурентоспроможності, яка є керівним органом у рамках Стратегії конкурентоспроможності. Організацією та підтримкою діяльності в рамках Стратегії займається Інститут міста. Рада відповідає за нагляд за процесом реалізації і складається з ключових лідерів громадськості, бізнесу, влади, науково-освітніх кіл і громадянського суспільства.

Сьогодні під час засідання Ради з питань конкурентоспроможності були обговорені питання залучення інвестицій та подальші кроки у розвитку кластерів туризму та ІТ-бізнес-послуг: концепція Програми фінансування проектів в рамках реалізації Стратегії; створення Асоціації гравців туристичного бізнесу.

Для розвитку туристичного кластеру місто реалізовує низку проектів, зокрема ведеться робота управління туризму, центру розвитку туризму та інформаційно-туристичного центру разом із консультантами GIZ. Також підписані домовленості про створення двох нових інформаційно-туристичних центрів на залізничному вокзалі та в аеропорту.

«Ми готуємо список туристичної продукції, яка буде представлена на наступних виставках. Вже визначенні певні країни, певні ринки, на яких ми акцентуємо увагу, а саме: Україна, Росія, Німеччина. Тому ми візьмемо участь у виставках у Санкт-Петербурзі, у Берліні, також і в Лондоні. Для нас важливим є також сприяння бізнесу, тому що ми розуміємо що місто може зробити дуже багато, але без підтримки локального бізнесу ми не можемо зробити нічого», – зазначив директор департаменту «Євро-2012» ЛМР Олег Засадний. 

Також під час Ради обговорено питання участі Львова у міжнародній виставці в Лондоні, яка має відбутись 7-10 листопада. Прийнято рішення 27 вересня, у День туристу, провести круглий стіл та створити Туристичний Альянс.

Міський голова повідомив, що серед цікавих проектів, які зараз розпрацьовують – проведення Днів Одеси у Львова та Днів Львова в Одесі.

«Проект проведення днів Одеси у Львові та днів Львова в Одесі є  лише на стадії розробки, проте це буде вдалий крок до розвитку співпраці в кластері туризму із містами Східної та Центральної України», – додав заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Також сьогодні було представлено «23 факти за рік реалізації Стратегії», які представляють собою підсумок діяльності кластерів туризму, ІТ-бізнес-послуг та Львівської міської ради згідно з прийнятою Стратегією.

«Підсумовуючи сьогоднішню зустріч, ми маємо добре передчуття і думаю, що на наступній нашій зустрічі ми підведемо підсумки наших успішних досягнень всіх тих кроків, які були зазначені сьогодні», – зазначив директор сервісного центру для Східної Європи «Austrian Airlines» Любомир Зубрицький.

Наступне засідання Ради заплановано провести вкінці вересня.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *