ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль «Ту Стань!» цього року став літнім

Львівський портал

|

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!» змінює час проведення. Замість традиційних дат на початку вересня цього року дійство відбуватиметься на місяць раніше – 5, 6 та 7 серпня. Про це повідомили у прес-службі Державного історико-культурного заповідника “Тустань”.

Організатори фестивалю, який цього року відбудеться вже вшосте, сподіваються, що в серпні із погодою пощастить більше, та й сезон відпусток дозволить усім охочим приєднатися до середньовічного святкування.

Програма фестивалю, буде не менш насиченою, ніж у попередні роки. Біля підніжжя древньої Тустанської фортеці відтворюватимуть добу Середньовіччя – від лицарських боїв до побуту і танців. Військовій реконструкції буде присвячено всю п’ятницю, 5 серпня. У цей день планується відтворення протистояння двох ворогуючих таборів: русичі проти європейців і татар IX-XIII століть. Окрім того, вже традиційно протягом всіх трьох днів відбуватимуться концерти музикантів та гуртів, майстер-класи ремесел та танцю, діятимуть спеціальні ігрові майданчики, де кожен зможе спробувати свої сили у стрільбі з лука, боротьбі з мечем тощо.

Особливим пунктом цьогорічного фесту стане і лазерне шоу, яке проектуватимуть на скелю та ліс. Його автори, львівська компанія «Тех-Арт», променем спробує розповісти історію Тустані, звитяги її воїнів та чому символом фортеці є птах. Своєрідну репетицію дійства можна було побачити під Урицькими скелями у червні цього року на фестивалі «Героїчна Тустань».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *