ОСТАННІ НОВИНИ

Новий аеровокзал Львова планують здати в експлуатацію у листопаді

Львівський портал

|

Готовність нового Львівського аеровокзалу складає 60%. На даний момент усі будівельно-монтажні роботи виконані. Триває внутрішнє оздоблення, прокладаються інженерні системи водозабезпечення, водовідведення, вентиляції та електричні мережі. Про це гендиректор Державного підприємства «Західінфрапроект» Володимир Шадрін розповів у інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012».

На фінішній прямій і будівництво першої черги реконструкції злітно-посадкової смуги. Наразі готовність ШЗПС – 44%. «До речі, на першому її пероні 1 липня розпочали влаштовувати верхній шар покриття з бетону, а також узбіч. Найближчим часом будівельники мають розпочати влаштування конструктиву і узбіч руліжних доріжок першого пускового комплексу, який введуть в роботу до  кінця літа», – розповів В.Шадрін.

Згідно затвердженого графіку, за його словами, новий аеротермінал планують здати в експлуатацію у листопаді, а злітно-посадкову смугу – у грудні 2011 року.

Володимир Шадрін також наголосив на унікальності нового терміналу. «Унікальність терміналу очевидна. Це і архітектурні рішення, авторами яких є компанія з іноземними інвестиціями «Тебодін-Україна». Більше того, новий аеровокзал – єдиний на західній Україні об’єкт, аналогів якому немає в жодному іншому обласному центрі. Насамперед він є перспективним з розвитку рекреаційних і курортних зон. Тому передбачено його сполучення з іншими обласними центрами України, а також такими рекреаційними зонами як Трускавець, Східниця, Моршин та відпочинковими регіонами – Славське і Буковель», – розповів він.

Також, за словами гендиректора Державного підприємства «Західінфрапроект», однією із переваг авіаоб’єкту буде те, що усі пасажири проходитимуть митний і прикордонний контроль на одному рівні. «Їм не потрібно буде переходити з поверху на поверх, а потім назад. Розробники проекту намагалися в цьому плані досягти максимального комфорту для пасажирів і скоротити час проходження усіх процедур перед вильотом і після прильоту. Також, згідно з планом аеропорт та стадіон має з`єднати нова дорога. За попередніми розрахунками, цей шлях займатиме 12 хвилин», – зазначив В.Шадрін.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *