ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін рекомендував нафтотрейдерам знизити ціни на бензин

Львівський портал

|

Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі на засіданні 18 липня знизила граничні рекомендовані ціни на бензин А-95 на 0,5% з 9,9 гривні / літр до 9,85 гривні / літр. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, рекомендовані ціни на дизельне паливо знижені на 10 копійок з 9,5 до 9,4 гривні / літр.

Група рекомендує учасникам ринку знизити ціни протягом найближчих днів до 22 липня.

На її думку, нинішня тенденція на нафтовому ринку дозволяє це зробити.

На засіданні було відзначено, що ситуація на ринку зараз прогнозована і стабільна, наявні запаси палива на вітчизняному ринку дозволяють повністю забезпечити попит на бензини усіх марок і дизпаливо в короткостроковій і довгостроковій перспективі.

Як повідомлялось, заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев вважає, цінового коридору на вартість бензину і дизельного пального в Україні не існує.

“Ніякого коридору у нас не існує. Жоден з урядів жодної країни не призначає якісь граничні ціни. Те, що публікує експертно-аналітична група — це добровільна згода окремих трейдерів встановлювати у себе на заправках ціну, яка зазначена у цьому коридорі. Напевне, вони сподіваються, що щось їм перепаде від уряду: якісь пільги, якісь послаблення, якісь кроки назустріч”, — сказав він.

Із грудня 2010 року й до сьогодні ціни на пальне в Україні виросли на 27%. З таким показником росту Україна посіла друге місце в Європі за темпами подорожчання світлих нафтопродуктів.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *