ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада домовилася про співпрацю українських істориків з архівними інституціями Польщі

Львівський портал

|

У рамках робочої поїздки делегації Львівської обласної ради до Республіки Польща було досягнуто домовленостей про можливості роботи українських експертів, працівників КП ЛОР “Доля”, істориків України в архівах Інституту національної пам`яті (Республіка Польща). Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

Порозуміння з цього питання досягнули під час зустрічі представників Львівщини із керівником відділу архівів Інституту національної пам`яті Польщі доктором Рафалом Лєскевічем. Найближчим часом буде скерований лист від голови Львівської обласної ради і уже цього року українські експерти зможуть отримувати інформацію з архівів Інституту національної пам`яті, що суттєво допоможе при підготовці проектів щодо впорядкування українських поховань, що знаходяться на території Польщі, чи загалом щодо відновлення історичної правди, – розповів Святослав Шеремета.

Під час зустрічі із представниками дирекції державних архівів Польщі було обговорено питання співпраці між Львівською обласною радою та дирекцією державних архівів Польщі, зокрема, архівами, які підпорядковані дирекції державних архівів. Обговорювалося питання щодо можливості отримання інформації про українців, які загинули під час Першої світової війни, визвольної війни 1918 – 1919 року, Другої світової війни, у визначенні прізвищ українців, отримання планів цвинтарів тих періодів.  Сторони також обговорили можливості створення спільного проекту щодо архівної справи та історичної пам`яті України і Польщі.

Нагадаємо, що 15 – 16 липня цього року відбулася робоча поїздка делегації Львівської обласної ради до Республіки Польща. У складі делегації – депутати Львівської обласної ради: заступник голови постійної комісії з з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради, директор КП ЛОР “Доля” Святослав Шеремета та секретар цієї постійної комісії, професор Ярослав Кравченко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *