ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські та польські депутати обговорили питання перепоховань воїнів УНР

Львівський портал

|

Члени постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради відвідали з робочою поїздкою Республіку Польща. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Делегація перебувала у містах Люблін та Варшава. Під час зустрічей представників Львівщини із Надзвичайним та Повноважним послом України в Республіці Польща Маркіяном Мальським та Генеральним консулом України у Любліні Олександром Горбенком обговорювалися актуальні питання українсько-польської співпраці, зв`язків із українцями та підтримки української громади у Польщі, а також упорядкування українських поховань на території Республіки Польща.

У Варшаві відбулися зустрічі делегації Львівської із представниками Ради охорони пам`яті боротьби та мучеництва на чолі із керівником крайового департаменту, який займається питаннями поховань на території Польщі, зокрема українських. Під час зустрічі обговорили про початок робіт української сторони із впорядкування поховань воїнів УНР на цвинтарі у м. Ланьцуті. Йшлося і про майбутні місця українських поховань, які  українська сторона, зокрема Львівська обласна рада, КП “Доля”, планує впорядкувати протягом 2011 – 2012 років на території Польщі.

Також відбулася неофіційна зустріч делегації Львівської обласної ради з Маршалком  Сейму РП Гжегожем Схетиною та депутатами сейму РП Мироном Сичем та Яцеком Чихонем. У ході зустрічі сторони обмінялися думками про українсько-польську співпрацю та актуальні питання, які потрібно вирішити найближчим часом.

На закінчення делегація Львівської обласної ради відвідала православне кладовище у Варшаві та віддала шану та поклала квіти до могил воїнів армії УНР та до пам`ятного знаку жертвам голодомору.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *