ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні у Львові розпочався «Мовний табір для волонтерів»

Львівський портал

|

З 18 по 29 липня у Львові пройде «Мовний табір для волонтерів». Це соціально освітній проект, який організували департамент «Євро-2012» Львівської міської ради та ГО «Спілка Форум». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту «Євро-2012» ЛМР Олег Засадний.

За його словами, метою мовного табору є надання можливості вдосконалити розмовний рівень англійської мови потенційних волонтерів приймаючого міста під час Євро. «Це неформальне навчання, яке дає можливість поспілкуватись та підвищити рівень знань», – зазначив О.Засадний.

Водночас керівник ГО «Спілка Форум» Олена Колосович повідомила, що окрім вдосконалення рівня англійської мови, завданням цього проекту є створення дружньої неформальної атмосфери, сприятливої для розвитку комунікативних навичок молодих людей та подолання мовного бар’єру під час спілкування з іноземцями (фанами та туристами під час УЄФА Євро-2012), а також поширення ідеї толерантності і міжнаціонального розуміння, розширення власних знань про іншу культуру та традиції.

Навчання для львівських волонтерів, за словами О.Колосович, проводитимуть досвідчені неформальні викладачі з Іспанії, Литви, Франції, Чехії та Сербії, а координуватимуть проект двоє лідерів з України. «Іноземні волонтери віком від 18 до 26 років, житимуть у хостелі на вулиці Архипенка. Студентами мовного табору є 60 майбутніх волонтерів приймаючого міста. Загалом навчання проходитиме у дві зміни під відкритим небом – у парку імені Богдана Хмельницького. При поганій погоді, заняття будуть проходити у хостелі, або в Інформаційному агентстві Євро-2012», – розповіла вона.

Самі ж заняття, за словами Олени Колосович, будуть відбуватися у вигляді дискусій, творчих завдань, змагань, переглядів фільмів, рольових ігор, моделювання ситуацій, пов’язані з Євро – приїзд футбольних фанатів, зустріч, розміщення та інші. У програмі також передбачено проведення міжнародних днів культури країни кожного волонтера, а також дружній футбольний матч між українськими та іноземними волонтерами.

Додамо, що набір волонтерів розпочнеться наприкінці серпня і триватиме до кінця грудня 2011 року. Власне у грудні стане відомо, які саме матчі проходитимуть у Львові, а відповідно, які мови ще, окрім англійської, стануть у пригоді.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *