ОСТАННІ НОВИНИ

Мольфара Нечая вбив шизофренік зі Львова

Львівський портал

|

Убивцею 81-річного мольфара Михайла Нечая із села Верхній Ясенів на Гуцульщині став 33-річний житель Львова, хворий на шизофренію. Про це повідомив сайт УМВСУ в Івано-Франківський області з посиланням на начальника міліції Івано-Франківської області  Василь Варцаба.

За його словами, на місці події було з’ясовано, що найімовірніше злочин вчинив молодий чоловік, який першим увійшов у кімнату, де цілитель Нечай приймав відвідувачів. Власне, мольфар сам запросив цього чоловіка першим. Через декілька хвилин той вийшов і сказав наступним відвідувачам, що дід просив 10 хвилин не заходити.

При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували особу підозрюваного: це був житель Львова, який приїхав в село Верхній Ясенів 13 липня і поселився у туристичному наметі неподалік садиби Михайла Нечая. Мобільні групи міліції мали інформацію не тільки про прикмети цього чоловіка, але і його зображення. У ці дні в селі працювала знімальна група телевізійників із столиці, які готували документальний фільм про цілителя. При перегляді відеоматеріалу правоохоронці зафіксували декілька відеофрагментів, в які потрапив чоловік біля намету.

Затримали підозрюваного в лісовому масиві біля села Буковець за шість кілометрів від місця скоєння злочину. Коли зловмисник помітив міліціонерів, то намагався втекти і сховатися в лісі. «Чоловік просто не знав, що на цей час він перебував у подвійному колі оточення», – зауважив начальник УМВС в області.

Підозрюваним є 33-річний житель Львова. З його слів він судимий у 1999 році за скоєння вбивства жінки, є інвалідом 2 групи з діагнозом «шизофренія», майже десять років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних медзакладах закритого типу.

Згідно з попередніми показами затриманого, він убив діда Нечая за те, що той не сприймає і не поважає обряди та норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво. Упродовж двох днів підозрюваний і Михайло Нечай спілкувалися між собою з цих питань. Напередодні вбивства, як зізнався затриманий, він всю ніч молився і, як каже дослівно, «Бог дав йому дозвіл покарати зло».

За даним фактом слідчим управління УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 п.13 статті 115 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство»). Фігурантові справи загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *