ОСТАННІ НОВИНИ

У селищі Розділ тарифи на воду затвердили з порушеннями

Львівський портал

|

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету зобов’язало виконавчий комітет Роздільської селищної ради припинити порушення, передбачене статтею 17 та пунктом 7 статті 50 ЗУ «Про захист економічної конкуренції у вигляді легітимації порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме, встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання на підставі розрахунків Житлово-комунального відділу селища Розділ без дотримання вимог Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2006 №959, що в свою чергу створило умови для вчинення порушення ЖКВ смт. Розділ, який надає послуги з централізованого водопостачання. Про це повідомляє прес-служба ЛОТВ АМКУ.     

За результатами розгляду заяви І.Шаран, відділення встановило, що ЖКВ селища Розділ застосовував тарифи на послуги з централізованого водопостачання, розраховані з порушенням вимог Порядку формування. Вищезазначені тарифи були затверджені рішенням виконкому Роздільської селищної ради.

Для усунення порушення законодавства про захист економічної конкуренції  Адміністративна колегія ЛОТВ АМК України прийняла рішення, яким зобов’язала  Житлово-комунальний відділ смт. Розділ привести тарифи на послуги з централізованого водопостачання відповідно до вимог Порядку формування тарифів, отримати  висновок Державної інспекції з контролю за цінами та подати на розгляд до виконавчого комітету Роздільської селищної ради.

Крім того, зобов’язано виконавчий комітет Роздільської селищної ради у визначений термін затвердити для ЖКВ смт. Розділ у встановленому законодавством порядку тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення.

За вчинене порушення на Житлово-комунальний відділ смт. Розділ накладено штраф у розмірі – 8,0 тис. грн.        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *