ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться ще одна церква

Львівський портал

|

 

Львівська міська рада надала містобудівні умови та обмеження для будівництва церкви священномученика Миколая Чарнецького, інформує прес-служба мерії.

Львівська провінція Чину Найсвятішого Ізбавителя (отців Редемптористів) УГКЦ звернулась до Львівської міськради з пропозицією побудувати церкву священномученика Миколая Чарнецького та реколекційного духовного центру для прочан на вулиці Варшавській у Львові. Мерія розглянула звернення і затвердила містобудівні умови та обмеження будівництва церкви на запропонованій ділянці.     

Першою чергою будівництва стане спорудження тимчасової каплички. Будівництво церкви, розрахованої на 700 парафіян та каплиці-дзвіниці, що зможе вмістити 250 парафіян, стане другою чергою будівництва. Третя черга будівництва – будівництво церкви з готелем на 125 прочан та адміністративної будівлі. Четвертою чергою будівництва буде влаштування пішохідного мосту через вулицю Варшавську.     

«Наразі мова йде про будівництво тільки дерев’яної церкви, яка стане першою ластівкою будівництва. Будівництво церкви є дуже слушним рішенням, адже в цьому районі є тільки одна церква Святого Андрія, наступна церква є аж на Замарстинівській, тож є велика потреба у церкві або храмі. Тим паче, що цей храм сформує силует міста, прекрасно впишеться в середовище обраної ділянки», – зазначив в. о. головного художника міста Юрій Горалевич. 

Площа відведеної земельної ділянки –2,2 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *