ОСТАННІ НОВИНИ

За рік в Україні припинило роботу 127 тисяч "спрощенців"

Львівський портал

|

На 1 липня 2011 року в Україні було зареєстровано близько мільйона підприємців-“спрощенців”, що на 127 тисяч менше порівняно з 2010 роком.

Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби Степан Дусяк.

“Ми не відстежуємо кожного персонально, але більшість з них мали можливість перейти на загальну систему оподаткування, і вони туди перейшли… Багато змушені були перейти”, – сказав він.

Усього ж на 1 липня в Україні налічувалося 2,429 мільйона підприємців, що на 41 тисячу менше порівняно з даними на 1 липня 2010 року.

Нагадаємо, що 16 червня Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України” і деяких інших законодавчих актів, зокрема про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб`єктів малого підприємництва.

Законопроект передбачає розподіл фізичних осіб-підприємців, працюючих на спрощеній системі оподаткування на три категорії залежно від залучення найнятих робітників, об`єму доходу.

Так, до першої категорії будуть віднесені особи, що не мають найманих робітників і об`єму доходу яких не перевищує 150 мінімальних заплат (близько 150 тис. гривен) на рік. Для таких підприємців встановлюється ставка податку в межах від 1% до 10% мінімальної зарплати (10-100 гривен) на місяць.

До другої категорії будуть віднесені особи, що мають не більше 10 найманих робітників з об`ємом доходу не більше 1 тис. мінімальних зарплат (близько 1 млн гривен) на рік. Для таких підприємців встановлюється ставка податку в межах від 2% до 20% мінімальної зарплати (20-200 гривен) на місяць.

До третьої категорії будуть віднесені особи що мають не більше 10 найманих робітників з об`ємом доходу не більше 2 тис. мінімальних зарплат (близько 2 млн гривен) на рік. Для таких підприємців встановлюється ставка податку у розмірі 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ і 5% від отриманої виручки без сплати ПДВ.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *