ОСТАННІ НОВИНИ

У "Львівській політехніці" створюють кафедру журналістики

Львівський портал

|

В національному університеті «Львівська політехніка» створюють кафедру журналістики. Про це повідомляє інформаційна служба підтримки університету.

За словами першого проректора Володимира Павлиша, спеціальність «журналістика» у «Львівській політехніці» з’явилася лише минулого року.

«Ліцензія залишилася ще з Інституту сухопутних військ. Колись ми випускали військових журналістів. Зараз пріоритетною стає підготовка як наукових журналістів, які знають технічні напрями спеціальності, науку, і можуть її описувати, так і журналістів, які б готували фахівців в галузі ПР-технологій та інтернет-газети. Таких журналістів в нашому регіоні не готують, адже для такої підготовки необхідно читати потужний інформаційний блок навчальних дисциплін. В нас є 2 комп’ютерні інститути, є потужні інформаційники, які здатні викладати ці навчальні дисципліни», – розповів перший проректор.

На разі є лише одна група студентів за напрямком «журналістика». Минулого року набрали 14 абітурієнтів на платну форму навчання, цього року є вже багато заяв на цей напрям і нараховується 15 бюджетних місць. Також перший проректор зазначив, що вже є рішення Вченої Ради про створення кафедри журналістики, яка б потужно готувала наукових журналістів  й журналістів, які б могли працювати в інтернет-ресурсі. Поки що формується викладацький склад.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *