ОСТАННІ НОВИНИ

Колесніков обіцяє за 6 років зробити залізницю як в Західній Європі

Львівський портал

|

Україна за шість років має повністю змінити залізничний пересувний склад. Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, про це сказав віце-прем`єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час зустрічі в Криму з Президентом України Віктором Януковичем.

«Ми продовжили обговорювати концепцію глобальних змін на пасажирському транспорті. Україна за шість років має повністю змінити пересувний склад, надати максимум зручностей пасажирам і – що найголовніше – за доступною ціною», – зазначив Б.Колесніков. За його словами, Президент України вимагає прискорити роботу з реформування української залізниці, «щоб укластися в 5-7 років і збудувати якісний пасажирський рух».

Віце-прем`єр-міністр підкреслив, що на українській залізниці вже починають впроваджувати швидкісний рух. За словами Б.Колеснікова, наступного року Україна одержить перші десять швидкісних потягів, далі – по 15 щороку. «Завдання: щоб у 2016-2017 роках пасажири в нас могли користуватися якісними послугами. Наші перевезення за якістю ні в чому не поступатимуться тим, які є в Західній Європі », – підкреслив він. Віце-прем`єр-міністр також повідомив, що українська сторона обговорить з російськими колегами ідею створення залізничних хабів за принципом авіаційних транзитних аеропортом.

«Така концепція обговорюється – і вона обов`язково буде реалізована», – сказав він.

УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *