ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 65% «дитячих» ДТП відбуваються за участі дітей-пішоходів

Львівський портал

|

Проаналізувавши дорожньо-транспортні пригоди, що сталися цього року у Львові за участю дітей, більше аніж у половини усіх таких ДТП (65%) – діти пішоходи. У 32% діти отримали тілесні ушкодження, як пасажири транспортних засобів, а у 3% – як велосипедисти, скутеристи тощо. Про це повідомляє прес-служба ДАІ у Львівській області.

ДАІшники нагадують, що найтиповішими помилками дітей-пішоходів є раптовий вихід на проїжджу частину дороги та вихід на проїжджу частину з-за зупиненого транспорту.

Діти повинні переходити проїжджу частину дороги лише через пішохідні переходи. У разі відсутності таких – через перехрестя по лініях тротуарів або узбіч.

Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, тоді дозволяється переходити її під прямим кутом у місцях, де дорогу добре видно в обидва боки і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

Згідно з правилами дорожнього руху заборонено перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.

У випадках коли Вашій дитині вже виповнилось 12 років, то водіїв зобов’язано на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих пасками безпеки.

Якщо Ваша дитина має велосипед, то, пам’ятайте, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку. Однак, навіть якщо дитині вже 14-ть, то не поспішайте давати їм дозвіл, а спершу необхідно вивчити з дитиною Правила дорожнього руху, зокрема – Розділ 6 Правил дорожнього руху, який описує вимоги до водіїв велосипедів.

І наостанок зазначимо не забувайте, що йдучи по тротуару, переходячи дорогу, їдучи в автобусі чи автомобілі, Ваша дитина стає повноцінним учасником дорожнього руху. Тому щодня нагадувати дітям про основні правила поведінки на дорозі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *