ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні половині дитячих таборів загрожують харчові отруєння й кишкові інфекції

Львівський портал

|

В Україні в кожній другій оздоровчій установі для дітей виявлені істотні порушення санітарних і епідеміологічних норм, що загрожує відпочивальникам харчовими отруєннями та інфекційними хворобами.
Це було виявлено під час перевірок дотримання законодавства про оздоровлення і відпочинок дітей, які організувала Генпрокуратура із залученням контролюючих органів.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, в таборах-порушниках не забезпечений належний контроль за якістю харчування, термінами зберігання продуктів, не дотримуються санітарно-гігієнічні і технологічні правила при організації процесу приготування їжі.

“Як наслідок, лише впродовж липня 2011 року зареєстровано масові харчові отруєння дітей під час оздоровлення та відпочинку. Зокрема, із дитячого оздоровчого табору “Альбатрос” м. Севастополя з гострою кишковою інфекцією до лікарні потрапило 74 дитини, з спортивного табору “Колос” Чернігівської області – 21 дитина. До Запорізької обласної інфекційної лікарні поступило 18 дітей, які відпочивали у дитячому оздоровчому таборі “Салют”, – відмітили в ГПУ.

За фактами масового отруєння дітей прокурори Севастополя, Запорізької і Чернігівської областей порушили кримінальні справи. Ініційовано притягнення до відповідальності посадовців контролюючих органів.
З метою запобігання подальшому поширенню харчових отруєнь та інфекційних захворювань в дитячих оздоровчих установах Генпрокуратура направила вимогу до Державної санепідемслужби України відносно посилення нагляду за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм, контролю якості води, продуктів харчування і термінів їх зберігання.

Нагаджаємо, днями у Севастополі сталося масове харчове отруєння в оздоровчому таборі “Альбатрос”. Внаслідок отруєння були госпіталізовані 86 осіб, в основному діти.

Для розслідування обставин інциденту в Крим прибула урядова комісія. Прокуратура порушила за фактом отруєння кримінальну справу, а головний санлікар Севастополя опинився на межі звільнення.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *