ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні може виникнути дефіцит яловичини

Львівський портал

|

За останні 20 років поголів`я великої рогатої худоби в Україні скоротилося у п’ять разів – з 25 мільйонів залишилося трохи більше 5 мільйонів, повідомив глава “Українського клубу аграрного бізнесу” Володимир Лапа.

“Поступово сектор великої рогатої худоби в Україні вироджується, тобто стає просто субститут до молочного тваринництва. Собівартість яловичини, і не лише в Україні, вища, ніж собівартість свинини або курятини”, – сказав він.

За словами експерта, змін на краще найближчим часом чекати не варто.

“Відповідно, для того, щоб яловичину було вигідно вирощувати, ціни мають бути вищі. А у нас все ж споживачі купують дешевше: якщо різниця 2-3 гривні, то вони думають, купувати м`ясо або не купувати взагалі, про дієтичні переваги вже не йдеться. Я вже не говорю, що зміщення попиту відбувається у бік м`яса птиці, яка набагато дешевша”, – відмітив Лапа.

У той же час, на думку експерта, поштовх в розвитку тваринництва можна дати за рахунок державної допомоги.

Нагадаємо, згідно з результатами міжнародного порівняння, країни Південної Америки залишаються одними з найбільш конкурентних виробників яловичини в порівнянні з Європейським союзом, повідомляє асоціація “Український клуб аграрного бізнесу”.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *