ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині одразу після Єврочемпіонату розпочнуть будувати об’єкти до Олімпіади-2022

Львівський портал

|

Щоб вибороти право приймати Олімпійські ігри – 2022 року, вже наступного року на території Львівської області розпочнуть будувати об’єкти під проведення зимової олімпіади. Про це повідомив депутат від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв.

“Роботи з будівництва олімпійських об`єктів розпочнуться навесні 2012 року. Офіційна заявка і прилегла документація буде подаватися в МОК в 2014 році, до цього терміну 50% олімпійських об`єктів повинні бути готові”, – зазначив “регіонал”.

Він уточнив, що в третьому кварталі 2011 року почнеться активна розробка детальних інвестиційних проектів.

“До моменту подачі заявки планується побудувати санно-бобслейну трасу і фристайл-центр у Львові, а також біатлонний і лижний комплекс в Тисовці”, – уточнив Тедеєв.

Він нагадав, що відповідно до національного проекту “Олімпійська надія-2022” Львів стане претендентом на проведення зимової Олімпіади 2022 року.

“Одна з найважливіших вимог МОК до приймаючої сторони – компактне розташування всієї олімпійської інфраструктури. Населені пункти зі спортивними об`єктами повинні бути розташовані поблизу від столиці Олімпіади”, – зазначив депутат.

“Саме компактність території стала однією з переваг південнокорейського Пхенчхана, що переміг в боротьбі за проведення Олімпійських ігор 2018 року, і при підготовці наших об`єктів ми врахуємо їх успішний досвід”, – повідомив Тедеєв.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *