ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців підтримують смертну кару - дослідження

Львівський портал

|

Більша частина українців (45%) вважає рішення про скасування смертної кари неправильним і 40% таке рішення підтримують. Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group, щодо вивчення ставлення українців до смертної кари.

Не змогли відповісти на поставлене питання 14% опитаних респондентів. У регіональному розрізі кожен другий житель Західної України (51%) вважає рішення про скасування смертної кари правильним, а на Півдні та Сході 46% опитаних вважають таке рішення неправильним.

45% респондентів хочуть відновлення смертної кари і 43% проти такого рішення. Не змогли відповісти 12% опитаних респондентів. Найбільша кількість противників смертної кари проживає на Заході України (54%), а найбільша кількість прихильників смертної кари живе на Південному Сході (48%) і в центрі України (46,5%).

45% мешканців України вважають страту страшнішою для людини, ніж довічне ув`язнення. 38% респондентів дотримуються зворотної точки зору: довічне ув`язнення страшніше смертної кари. Не змогли відповісти 18% опитаних.
Довідка. У період з 20 – 31 березня 2011 року компанія Research & Branding Group провела дослідження громадської думки населення України щодо вивчення ставлення українців до смертної кари.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв`ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%. 

 УНН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *