ОСТАННІ НОВИНИ

Приватного підприємця судитимуть за несплату понад 2,5 млн грн податку

Львівський портал

|

На Львівщині викрито керівника приватної фірми, який протягом 2010 року ухилився від сплати податків на суму 2, 76 млн. грн. Про це повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПА у Львівській області.

Як повідомив заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Львівській області Михайло Шукост, у 2010 році керівники двох приватних фірм уклали договори щодо виконання субпідрядних ремонтно-будівельних, монтажних та інших робіт на об’єктах в м. Львові та області. Проте, жодних робіт проведено не було.

Своєю чергою, керівник фірми-замовника використав також документи про проведені субпідрядні роботи для фірми-підрядника фірмою-субпідпрядником. Він відобразив їхні дані в бухгалтерському та податковому обліках, чим безпідставно сформував податковий кредит для своєї фірми, що призвело до несплати підприємством податку на додану вартість в сумі 2, 76 млн. грн.

За цим фактом порушено кримінальну справу та завершено досудове слідство. За умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах передбачено покарання – позбавлення волі до 10 років. Міру покарання визначить суд.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *