На вулиці Городоцькій відновлюють колектор, збудований вкінці 19 ст

Львівський портал

|

На вул.Городоцькій на ділянці від вул.С.Бандери до вул.Гоголя тривають ремонтні роботи. Тут проводять заміну інженерних мереж, влаштовують новий колектор та відновлюють вже існуючий, який знаходиться на глибині 10-12м. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, найскладнішими є роботи з відновлення старого колектора.«Це надзвичайно складні роботи, їх можна прирівняти до будівництва метрополітену. Адже колектор залягає на глибині 10-12 м. До цих робіт залучена спецтехніка компанії «Волиньмостобуд. Технологія буріння при відновленні колектора застосовується у Львові вперше. Це найбільша глибина залягання колектора у Львові», – зазначив Олег Береза.

«Цей колектор збудований англійськими інженерами вкінці 19 ст. Його стан, зважаючи на такий вік, є ще досить добрий, але  він все ж потребує ремонту. Думаю, після відновлення він прослужить ще не менше, ніж уже прослужив», – розповів інженер ЛКП «Львівавтодор» Даниїл Куліков.

За словами інженера підрядної компанії «Онур» Віктора Онищука, роботи на вул Городоцькій є складними через великий об’єм заміни інженерних комунікацій. «Складність полягає і в тому, що вулиця знаходиться у щільній міській забудові. Немає нормального заїзду великої спецтехніки, заїзду для завезення матеріалів. Особливо складною є ділянка від вул.С.Бандери до вул. Головатого, де влаштовують колодязі на старому колекторі. Треба поміняти 16 колодязів на цьому колекторі, який залягає на глибині 10-12м.Також тут значний об’єм робіт виконується вручну», – розповів Віктор Онищук.

Вартість робіт на вул.Городоцькій складає 8 млн євро.

На цих дорогах буде виконано весь комплекс робіт, враховуючи заміну інженерних комунікацій, заміну трамвайних шляхів, заміну дорожнього покриття. Також – влаштування благоустрою і впровадження цілком нової системи управління дорожнім рухом. Відремонтують також і тротуари.

Нагляд за роботами ведуть спеціалісти міжнародної консалтингової компанії «Egis Bceom».

Нагадаємо, відповідно до співпраці міста з ЄБРР, у Львові відновлюють дорожню інфраструктуру вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Цього року ремонтують такі вулиці: вул. Коновальця – Мельника Г.Чупринки до вул.Київської, вул. Личаківська – від пл. Митної до вул. Заньковецької, вул. Городоцька – від церкви св. Єлизавети до церкви св.Анни. Усі роботи на цих ділянках мають бути закінчені до 1 листопада цього року.

Загалом, за проектом співпраці з ЄБРР, реконструкції підлягають 11 ділянок доріг вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *