ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні подешевшають кредити на вживані авто

Львівський портал

|

У другій половині 2011 року ставки за кредитами на купівлю вживаних автівок продовжать знижуватися, вважають експерти.

За словами директора департаменту роздрібного бізнесу банку “Київська Русь” Андрія Шила, сьогодні ефективна ставка за кредитами на придбання вживаних автомобілів складає 19-22% річних. “До кінця року кредитні ставки можуть знизитися ще на 1-2%, а первинний внесок по позиках опуститься, але не нижче 30% “, – упевнений експерт, пише Дело.

У свою чергу аналітики “Креді Агріколь Банку” вважають, що за 2011 рік кредити на б/у авто подешевшають в цілому на 35%, причому за шість місяців, що залишилися, ставки знизяться на 5-10% – до 17%.

У той же час деякі експерти вказують на проблеми цього виду кредитування.

Керівник бізнесу “Споживче кредитування” “Приватбанку” Андрій Ковтун підкреслює, що пожвавлення, що відбувається на ринку кредитування нових машин, б/у автомобілі обійшло стороною.

“По-перше, сьогодні мало банків надають кредити в цьому сегменті, по-друге, МРЕВ відмовляється ставити відмітки про кредит у техпаспортах машин що були в експлуатації, що робить цю операцію для фінустанов дуже ризиковою”.

За його словами, істотне зниження процентних ставок можливе за рахунок переходу банків на лізингову схему фінансування, що зменшує ризики фінустанови і здешевлює автомобіль для споживача, а також зміни позиції ДАІ по відношенню до відміток у техпаспорті.

Подібної думки дотримується і заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн. “Кредитування б/у авто сьогодні відбувається найчастіше не безпосередньо. Оформляється споживчий кредит під заставу нерухомості, а отримані кошти направляють на придбання б/у авто”, – розповідає він.

Нагадаємо, відновлення авторинку, що тривало з початку року, в останні два місяці змінилося падінням. У червні автодилерам вдалося продати 16,7 тис. нових автомобілів (- 0,05% до травня), а за підсумками шести місяців продажу виросли на 18%, до 93,81 тис., говориться в опублікованому звіті.

Найбільше зниження продажів показують японські марки, що стало наслідком землетрусу в країні 11 березня.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *