ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школярки-лідери за балами у ЗНО отримали подяки від мера

Львівський портал

|

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з учасницями зовнішнього незалежного оцінювання, які набрали максимальну кількість балів. Обидві дівчини – випускниці Львівського фізико-математичного ліцею, інформує прес-служба Львівської міськради.

Львів другий рік поспіль – лідер серед міст України, де найбільше випускників набирає максимальну кількість балів у зовнішньому незалежному оцінюванні.

«Сьогодні цінується інтелект. Та країна, яка має найбільше мудрих людей, є найбагатшою у світі», – зазначив під час зустрічі міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, цього року максимальну кількість балів (600) у ЗНО набрало троє випускників – львів`янки Марта Хомин та Ірина Семенюк, а також киянка Катерина Гріцайчук.

Минулого року випускниця Львова також була у трійці осіб, які набрали максимальну кількість балів. Учениця НВК «Школа-гімназія «Сихівська» Світлана Паращак (окрім неї такий результат показали ще двоє учнів з Києва та Донецька) отримала максимум – 600 балів.

За попередніми підрахунками, на максимальну кількість балів цього року написано 500 тестів. Найбільше – Київ (104), Львів (56), Івано-Франківськ.

«400 балів набрало 33 людини: зі Львова – 3 особи, з Києва – 7 осіб», – повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Всього цього року для участі у ЗНО зареєстровано 257157 осіб, з них – 4354 особи зі Львова.

У 2010 році за кількістю випускників, які набрали 200 балів, Львів був другим – 72 випускники.

Довідка

Марта Хомин набрала максимуми (600 балів) з української мови та літератури, англійської та математики. Чотири роки тому вона перемогла на міжнародному конкурсі імені Петра Яцика. У 2011 році – претендент на стипендію Президента України за результатами Всеукраїнської олімпіади з економіки. Також Марта є переможцем третього етапу олімпіади з англійської мови та з економіки і четвертого етапу олімпіади з економіки. Закінчила фізико-математичний ліцей із відзнакою.

Ірина Семенюк – неодноразовий переможець Всеукраїнських учнівських олімпіад і конкурсів з хімії. Переможець четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії. Ірина співає і також закінчила школу із відзнакою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *