ОСТАННІ НОВИНИ

Українські кінотеатри збільшили прибутки на 15%

Львівський портал

|

За перше півріччя касові збори кінотеатрів України виросли в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 15,1% і склали 32,6 мільйона доларів.

Найбільшу касу за перше півріччя зібрала стрічка “Пірати Карибського моря: на дивних берегах” – 5 млн дол. На другому місці – “Службовий роман. Наш час” (2, 8 млн дол.), далі йдуть “Трансформери-3” і “Тачки-2”, які вийшли в прокат у кінці червня і вже за перші вихідні зібрали по 1,8 млн дол. та 1,95 млн дол. відповідно, пише Комерсант-Україна.

Проте, темпи росту ринку сповільнилися – рік тому вони склали 57%, що пояснюється великою кількістю гучних прем`єр.

“На початку минулого року був сплеск новинок – вийшов фільм “Аватар”, який по зборах і тривалості прокату побив усі існуючі рекорди”, – пояснив гендиректор компанії Кінопрокат-Україна (постачальник устаткування для кінотеатрів) Геннадій Романько. “Аватар” в Україні зібрав більше 8 млн дол.

Геннадій Романько відмітив також, що цього року ще буде лише одна рейтингова прем`єра – “Гаррі Поттер і Дари смерті: частина II”. Проте вже наступного року прокатники чекають чергового сплеску продажів, оскільки на квітень призначена прем`єра “Титаніка-2”.

Прокатники зв`язують перспективи подальшого росту ринку зі збільшенням популярності 3D-кино. “Зараз обладнання для демонстрації фільмів в 3D встановлене лише в третині кінозалів країни – близько 100 з 370”,- відмітив гендиректор B&H Бoгдан Батрух.

Оскільки вартість установки такого устаткування досить висока, перед кінотеатрами стоїть дилема: c однієї сторони, переобладнання залів обходиться дорого, з іншої – це дозволяє продавати квитки дорожче, підкреслює виконавчий директор Асоціації кінопрокатників Тетяна Смирнова.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *