ОСТАННІ НОВИНИ

Львів розробив Програму сталого енергетичного розвитку

Львівський портал

|

Львів розробив Програму сталого енергетичного розвитку до 2020 року. Вже 14 липня Програма буде винесена на розгляд сесії Львівської міської ради. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Програма сталого енергетичного розвитку спрямована на підвищення енергоефективності у всіх секторах енергетики міста: виробництві, транспортуванні (постачанні) та споживанні. У результаті виконання Програми очікується зменшення енергоспоживання на 22,4%, поліпшення екологічного стану міста, зокрема зменшення викидів вуглекислого газу на 20,8%, досягнення 11% частки відновлювальних джерел енергії у загальній структурі енергоспоживання.

Як розповіли у відділі енергоменеджменту управління економіки ЛМР, Програму сталого енергетичного розвитку розробляла близько року енергогрупа . Усі напрацювання періодично виносились на розгляд Дорадчого комітету з питань сталого енергетичного розвитку м. Львова.

«Програма сталого енергетичного розвитку складалась максимально прагматично, на підставі оцінок та тенденцій, що зараз існують в енергетичній сфері міста. Цілі Програми сталого енергетичного розвитку, а також передбачені нею заходи, синхронізовані з цілями та заходами інших документів, що визначають стратегію розвитку м. Львова.

Міста, які прийняли Програму сталого енергетичного розвитку, будуть мати можливість брати участь та отримати фінансування у грантових програмах Європейського союзу», – зазначила начальник відділу енергоменеджменту Василина Горбань.

У результаті розроблення Програми сталого енергетичного розвитку проведено оцінку технічної й економічної ефективності наявних систем енергозабезпечення міста, зроблено висновок про необхідність та напрями їх модернізації. Оцінено ефективність споживання енергоресурсів у бюджетній сфері, підприємствами житлово-комунального господарства, населенням та на транспорті; сформульовано пріоритетні цілі модернізації цих об’єктів. Виконано прогнозний паливно-енергетичний баланс і вартісні баланси майбутніх періодів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *