ОСТАННІ НОВИНИ

Триває фестиваль органної музики «Діапазон»

Львівський портал

|

Завершальний концерт П’ятого міжнародного фестивалю органної музики «Діапазон» відбудеться цієї неділі в приміщенні Львівського будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8). Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цьогоріч на фестиваль приїхали найкращі органісти світу – соліст Свердловської філармонії Тарас Багінець, який повертаючись з гастролей у Франції дав концерт у Львові; Лілія Максименко та Надія Величко, яким вдалось поєднати музику органа та саксофона в єдине ціле; Роман Красновський – органіст з Ізраілю; Гі Поупарт, виконавець з Люксембургу, що вже давно не дає концертів, але зробив виняток для Львівського фестивалю.

«Ось прийшов час і завершується П’ятий міжнародний органний фестиваль «Діапазон». Виступили провідні західноєвропейські органісти. Фестиваль користується цікавістю, люди ходять на концерти. Всі задоволені, як і слухачі, так і виконавці, які мають можливість виконати сольні органні концерти на унікальному львівському органі», – розповів директор Львівського будинку органної та камерної музики Юліан Винницький.

В програмі заключного концерту цієї неділі заплановано виступ органістки з Швейцарії Ірени Цайтц, українського віолончеліста Ярослава Мигаля та львівського оркестру «Леополіс».

«Фестиваль завершується 17 липня. Початок о 18:00 год. Він завершується такою могутньої та гарною програмою, де буде крім органу ще й Львівський камерний оркестри «Леополіс», і будуть виконувати геніальні твори західноєвропейських композиторів. І фестиваль ввійде в історію Львова як достойна для нашого міста музична подія», – розповів Юліан Винницький.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *