ОСТАННІ НОВИНИ

В костелі єзуїтів вперше за 65 років відбулась свята літургія

Львівський портал

|

У Львівському гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася перша за останні 65 років свята літургія за участю духовенства, військовослужбовців гарнізону та вірян. Про це повідомляє регіональний-медіа-центр МО України (Львів).

Тривалий час приміщення бувшого костелу єзуїтів в центральній частині Львова використовувалося як книгосховище Львівської Національної наукової бібліотека України ім. В. Стефаника. Але з ініціативи командирів військових частин Львівщини, за підтримки духовенства, місцевої влади та керівництва бібліотеки будівлі знову повернули статус храму, який незабаром повноцінно відкриє свої двері для військовослужбовців гарнізону та звичайних вірян.

Провели службу Божу головний військовий капелан Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької церкви отець Степан Сус, ректор Українського Католицького Університету доктор Борис Гудзяк та молоді священики, які вирішили поєднати долю з військовим капеланством.

За словами натхненника відновлення храму отця Степана Суса, фондами бібліотеки в приміщенні був створений унікальний мікроклімат. У ньому ніби законсервувалися фрески скульптури та барельєфи військово-релігійної тематики, і тепер не потребують значної реставрації.

Узяти участь у літургії прийшло понад сотня львів’ян та гостей міста. Серед них – і люди у військовій формі. Більшість військовослужбовців з Академії Сухопутних військ, адже навчальний заклад значно допоміг у становленні гарнізонного храму. З поважних гостей послухати службу Божу завітали начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук, голова міста Львова Андрій Садовий, політики, духовні та культурні діячі Львівщини.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *