ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові кожен п’ятий МАФ встановлений з порушенням проектних вимог

Львівський портал

|

Кожна п’ята мала архітектурна форма, яка встановлена у Львові, не відповідає архітектурним нормам та нормам, заявленим у проекті. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Контроль за встановленням МАФів без дозволів здійснюють районні адміністрації міста. Прикро, що сьогодні кожен п’ятий МАФ, встановлений у місті, має порушення проектних вимог», – розповідає директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Зараз у Львові нараховується 1746 МАФів. Як інформують у департаменті містобудування

Нагадаємо, у червні у Львові демонтували 12 малих архітектурних форм: у Галицькому районі – 1; у Шевченківському районі – 2; у Личаківському районі – 1; у Залізничному районі – 3; у Сихівському районі – 4; у Франківському районі – 1 МАФ. Ще близько 45 справ щодо МАФів, встановлених з порушенням законодавства, знаходяться в судах.

Відтак, за повідомленням відділу торгівлі управління економіки ЛМР, найближчим часом виконавча служба демонтує ще 3 МАФи – 1 у Залізничному районі та 2 – у Франківському районі.

Управління архітектури погоджує проекти МАФів двох видів – кіоски (14 м.кв.) та павільйони (30 м.кв.). Основна вимога – це мають бути конструкції щоденного демонтажу, без фундаменту, висотою не більше 4 метрів. Ухвала сесії формує перспективний план розташування МАФів. МАФ не може бути розміщений за наявності інженерних мереж або в межах червоної лінії міста. Ухвала сесії міської ради про затвердження місця розташування МАФів – підстава для управління архітектури розглянути проект. Проект має виконувати ліцензована організація. Проект має розроблятись відповідно до архітектурних вимог. Після встановлення МАФу, необхідно отримати дозвіл управління економічної політики на торгівлю. Департамент економічної політики може видати дозвіл на торгівлю тільки за умови позитивного висновку КП «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі» на відповідність проекту.

«Сьогодні кожен п’ятий проект не відповідає архітектурним  та заявленим у проекті вимогам. Приблизно 50% МАФів отримують відмову від управління архітектури. Приблизно у 40% МАФів, які занесені у Перспективну схему розміщення малих архітектурних форм, цього року закінчиться термін дії дозволу», – говорить начальник управління архітектури Юрій Криворучко.

Щодня до управління архітектури звертається щонайменше 3 підприємці щодо встановлення МАФу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *