ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховають віднайдені товариством «Пам`ять» останки загиблих вояків

Львівський портал

|

Під час польових пошукових досліджень на Львівщині та Тернопільщині Товариством пошуку жертв війни «Пам`ять» виявлено місця санітарних захоронень загиблих у роки Другої Світової війни вояків радянської «Червоної Армії» та дивізії «Галичина». Відомі прізвища, імена та інформація про загиблих. Про це повідомили у прес-центрі Товариства пошуку жертв війни «Пам`ять».
Пошуковою групою Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» впродовж жовтня-листопада 2010 року, червня-липня 2011 року відвідано більше як десяток сіл Львівської та Тернопільської областей. Ці місцевості у роки радянсько-німецької війни (1941-1944) стали місцями жорстоких кровопролитних боїв між ворогуючими сторонами. Завданням пошукової експедиції було виявити невідомі та невпорядковані до цього часу місця захоронень жертв війн, політичних репресій, загиблих у роки національно визвольних змагань. 
Опитано велику кількість місцевих жителів, свідків та учасників цих подій. В результаті дослідження місць ймовірних поховань, із 15 досліджено 8 захоронень. В усіх знайдено людські останки. За характером поховання та знайденими поруч фрагментами військових одностроїв та спорядження, залишки людських скелетів належать воякам різних воюючих сторін. Із ям ексгумовано (вилучено) останки 18 осіб. Відповідно до висновків отриманих після дослідження супровідних речах, це вояки німецького «Вермахту», радянської «Червоної Армії», української дивізії «Галичина». Знайдено ідентифікатор вояка української дивізії «Галичина» (14/SS-Frw. Gren. R. 29 № 67), відомі прізвища вояків радянської армії, зокрема – Василь Паласевич, віком 30-35 років, одружений, двоє дітей, родом із Тернопільщини, Чортківського району. Загинув восени 1944 року.

24 липня, вшановуючи пам`ять українців, які загинули воюючи у німецьких та радянських військових формуваннях, у с.Червоне Золочівського району, на військовому кладовищі відбудеться перепоховання віднайдених Товариством «Пам`ять» останків загиблих вояків.
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *