ОСТАННІ НОВИНИ

"Наша Україна" мріє восени створити "фронт"

Львівський портал

|

“Наша Україна” веде переговори з приводу об`єднання декількох політичних сил для участі у виборах. Про це сказав голова політради “Нашої України” Валентин Наливайченко в інтерв`ю газеті “Комерсант-Україна“.

“Ми ведемо переговори, але я хочу чітко відокремити цей процес від ініціативи 12 липня. У рамках нової платформи ми принципово не порушуємо тему об`єднання, оскільки вона може торпедувати переговорний процес”, – сказав він.

“Що ж стосується наших партійних справ, то плани залишилися колишніми. Втім, ми усвідомлюємо, що в нинішньому законодавчому полі й в умовах обмеженого часу до виборів реєстрація нової політичної сили неможлива”, – додав Наливайченко.

“Тому ми з партнерами хочемо зрозуміти, чи здатні ми провести спільні з`їзди у вересні-жовтні. Ми хочемо домовитися про відмову від взаємної боротьби в округах”, – зазначив він.

“І найбільш бажаний варіант – оголосити восени про створення єдиного фронту демократичних сил і визначити 225 єдиних кандидатів у 225 мажоритарних округах. Окей, 225 – це утопія, але навіть якщо ми визначимося хоча б по 25 округах – це вже буде непогано”, – сказав Наливайченко.

Він визнав, що йому хотілося б відмовитися від конкуренції і в рамках “ініціативи 12 липня”.

“Якщо вийдуть перші особи 17 політичних сил і оголосять, що ми підтримуємо список із 10-15-20 кандидатів і відмовляємося від конкурентної боротьби в їхніх округах, – це буде добре”, – сказав керівник “Нашої України”.

“І друге. Прийшов час усім, хто працював у владі від демократичних, а тепер – опозиційних сил, не ховатися у списках, а пройти через виборчі округи, відзвітувати перед людьми, попросити в них пробачення й розповісти, а що ж ти робив при владі. Ми ухвалили таке рішення й пропонуємо колегам зробити те ж саме”, – додав він.

На запитання, хто увійде у список “Нашої України” і очолить його, якщо все керівництво партії вже було при владі, Наливайченко відповів: “У нас є й досвідчені партійці, і нові, які ніколи не очолювали центральні органи влади. До того ж у список можуть увійти громадські діячі, які не є членами партії”.

“До депутатів ми теж звернулися з проханням про перехід в округи, але це прохання, а не наказ. А щодо списку рішення буде приймати з`їзд, у тому числі щодо першого номера. Зараз про це говорити рано”, – сказав він.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *