ОСТАННІ НОВИНИ

Львів першим в Україні став членом фонду Global City Indicators Facility

Львівський портал

|

Львів – перше в Україні місто та друге в Центрально-Східній Європі, яке стало членом Фонду Global City Indicators Facility. Фонд Global City Indicators Facility (GCIF) був заснований в Університеті Торонто за сприяння Всесвітнього Банку. Міста, що долучилися до цього Фонду, стають частиною глобальної системи стандартизованих показників виміру продуктивності та розвитку. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Фонд GCIF співпрацює з великою групою міст у партнерстві з національними та міжнародними агентствами, включаючи Організацію Об’єднаних Націй, Світовий Банк, Уряд Канади, місцеві органи влади, Дослідницький центр з проблем міжнародного розвитку (IDRC) та Організацію Економічного Співробітництва та Розвитку (OECD).

«Співпраця з Global City Indicators Facility – це можливість проводити якісний порівняльний аналіз в питаннях стратегічного розвитку міста. На сьогодні система дає можливість аналізувати близько 140 різних показників життєдіяльності міста. Окрім цього, до фонду GCIF все частіше звертаються великі міжнародні організації, як до джерела цінної аналітичної інформації про стан соціально-економічного розвитку окремих міст. В нашому місті вже трохи більше року впроваджується Стратегія конкурентоспроможності і в нас є багато позитивних результатів, які підтверджені міжнародними рейтинговими агенціями. Звичайно ми зацікавлені в тому, щоб інформація про Львів була представлена в якомога більшій кількості авторитетних міжнародних видань», – розповів в. о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

Довідка

Співпраця з GCIF є одним з кроків в напрямку реалізації Стратегії конкурентоспроможності міста Львова, прийнятої Ухвалою Львівської міської ради № 3460 від 7 травня 2010 року. Стратегія передбачає активний розвиток туризму, а також сфери ІТ та бізнес-послуг. Система вивчення показників GCIF стане одним з ефективних інструментів моніторингу розвитку Стратегії та постійного вдосконалення кроків, спрямованих на її реалізацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *