ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт Личаківської хочуть завершити у вересні

Львівський портал

|

Міська рада проситиме підрядників пришвидшити темпи робіт і завершити ремонт вулиці Личаківської не у листопаді, а у вересні. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Вул. Личаківську на ділянці від пл. Митної до вул. Заньковецької закрили на ремонт з 15 червня. Дорогу реконструюють у рамках співпраці міста з ЄБРР.

«Зараз на вул Личаківській міняють всю інженерію. Колектор у непоганому стані, але потрібно повністю міняти водопроводи. Будемо ставити безшумні колії, щоб відтинок від пл Митної до вул Заньковецької був кращим у Львові. Робитимуть і хідники, освітлення. Роботи проводяться за кошти ЄБРР. Цей ремонт вартуватиме 3 млн євро. Попередньо роботи мають закінчити до листопада. Я би хотів, аби ми закінчили це у вересні. Будемо просити підрядників, аби вони пришвидшили темпи робіт, але не погіршували якості. ЄБРР особисто погоджує та контролює усі роботи. Контроль записаний в умовах контракту, є прописані гарантійні терміни експлуатації дороги. Погодні умови не мали б суттєво вплинути на графіки ремонтних робіт», – розповів під час виїзду на ремонт вул. Личаківської мер Андрій Садовий.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, тут буде замінено інженерні мережі, влаштована безшумна колія, дорожнє покриття, тротуари, зовнішнє освітлення, світлофорні об’єкти. Вартість робіт складає 3 млн євро. Довжина цієї ділянки дороги – 750 м.

«Представники ЄБРР збільшили авансовий платіж з 3 до 7 млн євро», – додав Олег Береза.

«По усіх роботах, які ми ведемо у Львові, ще жодної гривні підрядники не отримали. З державного бюджету ми також не отримали ще тих коштів, які мали б. Потужні компанії-підрядники за власні кошти кредитують роботи, які проводять», – додав мер Андрій Садовий.

Зараз тут триває демонтаж старих інженерних мереж та ведуться земляні роботи.

На час ремонтних робіт не курсує трамвай №2, а трамвай №7 їздить за зміненим маршрутом  – з вул.Шевченка на вул.Замарстинівську.

На час реконструкції вул.Личаківської у рух міського громадського транспорту, що тут курсує, внесено зміни. Як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, за зміненим маршрутом курсують автобуси №№ 21, 29, 29а,  30, 32, 36, 36а, 63, 64, 72,  75, 88 та 96.

12 міських автобусів №№ 21, 29, 29а, 30, 36, 36а, 63, 64, 72, 75, 88 та 96 оминатимуть закриту ділянку дороги так: у напрямку від центру автобуси курсуватимуть по вул.Підвальній – І.Франка – Пекарській – Мечнікова – Личаківській та по маршруту. У зворотному напрямку по вул.Личаківській – Заньковецькій (біля Винниківського ринку) – Лисенка – Підвальній та далі за маршрутом.

А маршрут №32 курсує по вул.Зеленій – Студентській – Мечнікова – Личаківській, а у зворотному напрямку по вул.Личаківській – Мечнікова – Дніпровській – Зеленій.

Нагадаємо, відповідно до співпраці міста з ЄБРР, у Львові відновлюють дорожню інфраструктуру вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Цього ремонтують такі вул. Коновальця – Мельника Г.Чупринки до вул.Київської, вул. Личаківська – від пл. Митної до вул. Заньковецької, вул. Городоцька (від церкви св. Єлизавети до церкви св.Анни). Усі роботи на цих ділянках мають бути закінчені до 1 листопада цього року.

Загалом, за проектом співпраці з ЄБРР, реконструкції підлягають 11 ділянок доріг вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6.

Крім того, зараз тривають ремонтні роботи на вул. Зеленій (від межі міста до вул.Сихівської), на вул. Городоцькій (від вул.Кульпарківської до вул.Сяйво), на вул.Юнакієва, на пл.Старий Ринок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *