ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок не хоче дякувати «москалям» за повернену ікону

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради від ВО «Свобода» не хочуть дякувати «москалям» за повернення Львову твору сакрального мистецтва – ікони «Покрова Богородиці». Зокрема, на сьогоднішній сесії облради «свободівці» висловили гостре невдоволення пропозицією депутата від фракції Партії регіонів Олега Барана, який запропонував офіційно подякувати російському меценату за повернення ікони.

«На українську землю ікону мають привезти 12 липня. Урочиста церемонія передачі ікони «Покрова Богородиці» відбудеться у приміщенні Національного музею історії України», повідомив О. Баран.

Натомість, депутати від ВО «Свобода» Ірина Фаріон та Олег Тягнибок почали кричати з місця, обурюючись такою пропозицією.

«Ще москалям зад полижіть», – вигукнув зі свого місця лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

Після обговорення депутати Львівської облради таки проголосували за включення питання про висловлення подяки до порядку денного сьогоднішнього засідання сесії.

Нагадаємо, до України 12 липня привезуть ікону Покрова Богородиці (1560 року написання), яка була викрадена з музею Львова у 1984 році. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів колекціонер Ігор Возяков, який викупив цю ікону в іншого колекціонера.

На запитання ведучого, скільки колекціонер заплатив за цю ікону, Ігор Возяков відповів: «Оціночна вартість цієї ікони-350 тисяч євро. Реальну вартість я хотів би утримати в таємниці». За словами Возякова, він вирішив повернути ікону Україні, тому що такі сакральні речі повинні бути там, де їхнє місце.

У вівторок ікону буде передано до Львівського Національного музею ім. Андрея Шептицького.

На фото – Московський Дім Ікони, засновником і директором якого є Ігор Возяков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *