ОСТАННІ НОВИНИ

На залізничних переїздах України зафіксовано менше ДТП, ніж торік

Львівський портал

|

З початку року на залізничних переїздах і коліях зменшилась кількість аварійних ситуацій порівняно з минулим роком. У першому півріччі 2011 року на залізничних переїздах України сталося 32 ДТП, за відповідний період 2010 року – 54 випадки. Про це інформує сайт Міністерства інфраструктури України.

З початку року у цих ДТП загинуло 9 та травмовано 8 осіб, за шість місяців 2010 року – 10 та 22 осіб відповідно.

Загалом торік на залізничних переїздах та коліях виникла 101 дорожньо-транспортна пригода – загинуло 73 особи та 46 громадян було травмовано. Порівняно з 2009 роком у 2010 році аварійність на переїздах також зменшилась – зі 108 до 101 ДТП. Всього впродовж 2010 року сталося 46 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувалися люди.

Нагадаємо, під час розслідувань ДТП найчастіше з’ясовується, що усі аварії на залізничних переїздах та коліях трапляються через порушення водіями Правил дорожнього руху, зокрема, це стосується виїзду на переїзди при заборонних показниках переїзної сигналізації та об’їзду закритих шлагбаумів.

Зі свого боку Укрзалізниця постійно вживає заходи щодо підвищення безпеки руху поїздів та автомобільного транспорту на залізничних переїздах – здійснюється закриття окремих переїздів, будуються шляхопроводи, ведеться профілактична робота серед водіїв тощо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *